éttermek : Secondi piatti - második (fő) fogás |
Secondi piatti - második (fő) fogás
érdemes egy kis helyet hagyni a pocakokban mert újra kapható Toszkána leghíresebb étele a "fiorentina" azaz a Firenzei steak. Toszkánában nagyon sok vadételt és tengeri ételeket is megkostólhatunk
Húsok
A Bistecca Fiorentina - Mitől is igazán jellegzetes ez a T-bone steak? Nagyon fontos a hússzelet kiválasztása: egy FRISS legalább 800grammos és minimum 3 cm vastag marhahússzelet csonttal együtt ('T' bone steak) a gerinc melletti hátso részéböl. Legalább 3 orája kint legyen a hütöböl! Mivel friss, elég pár perc sülési idö, hogy szaftos maradjon és puha - én nem szeretem véresen... Van a bistecca di vitello vagyis az igazi marhahús steak de van disznós változata is a bistecca di maiale, vagyis a sertéskaraj. A filetto a marhasteak puhább része, ez csont nélküli és a legdrágább. A tagliata egy vékonyabb szelet steak amit szeletekre vágva szolgálnak fel (függőlegesen vágva).
AZ ÚJ OLDALON FOLYTATHATOD A CIKK OLVASÁSÁT, KLIKK IDE
|