Antipasti - elöételek
Hideg és meleg falatkák, kicsi piritósok, toszkánában jellegzetes a különféle sonka, szalámi, ecetes zöldségek, olajbogyó, omlett, vagy tengeri saláta... némelyik elkészítési módjait is megtalálhatjátok itt.
Hogyan is kezdjük?
Az előételnek általában fejenként egy-egy falatkák kapunk mindenből, de sokféle dolgot hoznak ki. Vannak éttermek, ahol egy nagy asztalra kitesznek mindent és magunk vehetünk a tányérunkra bármit - így ki tudunk próbálni még több féle dolgot.. Sokan abba a hibába esnek, hogy mindent elpusztítanak ráadásul kenyérrel és utána már nem tudnak szinte semmit enni. Ezért érdemes csak 2 fogást kérni: vagy csak előételt és primi piatti-t, azaz tésztát, vagy csak előételt és secondi piattit, azaz húsételt. Így esetleg marad hely az édességnek is, amit nem érdemes kihagyni!!!
továbbiakhoz az új oldalra klikkelve
|