Primi piatti - első fogás
Többnyire tésztafélék és levesek, amik főzelék szerűek és Toszkánában különösen elterjedtek. Néhánynak az elkészítési módját is leírtam....
Terra - földi (nem tengeri)
A tészták formája és a szósz rajta megszámlálhatatlan féle lehet, meg sem kisérlem felsorolni öket. A képen "tortelloni"k vannak, amiben ricotta (túrószerű sajtféle) és spenót van és paradicsomszósszal öntik le. Az erősebb ízű töltelékhez azonban egyszerű vajas szósz dukál - tészta recepteket a receptek nevű menüpontban találhattok.
Jellegzetesen toszkán az őszi idényben található erdei gombás '...con funghi porcini', a drága és fura szarvasgombás '...con tartuffo' és a vadragusak pl, vaddisznóval "con chingiale" ,vagy vadnyulas "con lepre". A magyarok által legismertebbek a 'milanese' azaz paradicsomos, a 'bolognese' azaz húsos-paradicsomos, talán az 'arrabiata' azaz csípős paradicsomos, a 'contadino', azaz hagymás paradicsomos. A tejszínes-sonkás-borsós változatot az olaszok nem nagyon eszik, de a turisták által látogatott helyeken azt istalálunk a menün - mégse válasszuk ezt.
AZ ÚJ OLDALON FOLYTATHATOD A CIKK OLVASÁSÁT, KLIKK IDE
|