TOSZKÁNA MÁNIA - Toszkana egy helyi szemével nézve - Toscana

 Múzeumok  helyi küzlekedés Szállások Programok Toszkán Tengerpart     Szálláslista

Jótanácsok
 
Szállások leírása, árai
 
Toszkána látnivalói
 
Kóstold meg!
 
KERESŐ

AndreaBocelli    autópályák  

auto és motorbérlés  

borkostolók butikok

CinqueTerre

Elba  FirenzeCard 

firenzei parkolás 

heti piacok idegenvezetés magyarul    

régiségpiacok  tenger

Tranzitszállások

 Uffizi    viziparkok      

 

 

Ízes Italia

 
Számláló
Indulás: 2005-01-01
 
FŐOLDAL
FŐOLDAL : kész az új weboldalunk!!

kész az új weboldalunk!!

Februárban kikerült az ÚJ WEBOLDALUNK   a www.ToszkanaMania.hu címen! Érdemes megnézni mert sokkal szebb és átláthatóbb mint az a régi oldal de nem veszett el egyelten információ sem! Többen jelezték hogy nem tudják megnézni a képeket ezen a régi oldalon a silverlight miatt, de az újon ilyen gond sincsen!

A másik amiért írok hogy ha valaki nem kapott tőlem választ a mailjére akkor az valszeg technikai hiba. Kérem írjatok megint mert én mindenkinek válaszolok még aznap estig max másnap! (vagy hívjatok telefonon, küldjetek sms-t, írjatok a facebookon )  Köszönöm a türelmeteket

Idén még népszerűbbek a közös kirándulások, amiket már tavaly is csináltunk. Tavaly óta az Uffiziba is ingyen lehet bemenni minden hónap első vasárnapján (és más állami múzeumba). A ryanairnek már heti 3 járata van Budapest-Pisa vonalon ! Nézzetek be a néha a facebookos oldalunkra. Klikkelj a tovább gombra a több infoért


2015

május - egyre többen írtok a programokkal kapcsolatban ezért alakul a 'programnaptár'. Akit érdekel a pincelátogatás, olajprés sajots stb az nézze meg az új oldalon a Fakultatív menüt fent jobbra, már van vitorlázás és vespa motoros túra lehetőség is és írjon nekem mailt hogy melyikre szeretne jönni. Ha van legalább 10 jelentkező akkor indulunk. www.ToszkanaMania.hu  

április 25én tartottuk az első Toszkánás találkozót Fehérváron, az Árpád Fürdőben, Zsiga Henrikkel aki az általatok is kedvelt toszkánás könyvet írta. Megbeszéltünk pár közérdekű témát mint a múzeumokba előre foglalást, a parkolási mizériát és a belvárosi tiltott zónákat, szó volt a tengerpartokról is .... Csináltam egy kis videot előtte kedvcsinálónak likk ide

Felkerült egy újabb szállás Volterránál, ahol saját éttermük is van, fogadjátok szeretettel: Luigi fogadója

Luigi

Sajnos a legkedveltebb szállások egy része betelt a julius 11- aug 15 hetekre tehát aki ezután ír annak sokkal kisebb lesz a választási lehetősége. Azért teszem fel az új szállásokat is lassan ha a maleik mellett erre is marad időm. Húsvétkor bementem megnézni a scoppio del carro programot Firenzébe :)

március- az új weboldal on-line: www.ToszkanaMania.hu nézegessétek és írjátok meg a véleményeteket róla. lassan de biztosan felkerülnek a képek és friss árak mindehova. 

február: Megint voltam egy téli napon Portovenerében ami ugyan nem Toszkána de alig egy óra Pisától és sokan eljutnak ide amikor a Cinqueterre-re mennek. Mivel egyedül voltam pér órát csináltam pár felvételt a telefonnal és este összeállítottam belőle egy kis filmet. Próbálgattam az efektusokat, feliratokat és zenét is tettem hozzá - tudom nem profi de első próbálkozásnak érdekes és legközelebb viszek fényképezőt is. Remélem tetszik

ryanairnek általában heti kér gépe jön Budapestről Pisába, mégpedig hétfőn és pénteken reggel, ehhez április-május hónapban bejön egy harmadik is szerdán késő este! Az árak fejenként 26-eurotól kezdődnek egy útra. Megéri autót bérelni utána legalább 3 napra hogy a vidéket is be tudjátok járni, de Pisából Firenzébe el lehet jutni vonattal és busszal is.

2015 január- azt hiszem idén fix napokra teszem a közös programokat és lesz egy pizzás este is aki szeretne velem meg más nyaralókkal együtt enni egyik este és infokat tapasztalatokat cserélni. Itt Lajatico mellett is van egy új sajttermelő ahol egy kis gazdaság is működik háziállatokkal - ezt meg kell néznem és ha belemennek akkor ide is mehetünk majd minden héten veletek. Már alig várom a tavaszt!

november- december: miközben teszem át a szállásokat és más menüpontokat az új oldalra szelektálok, frissítek és törlök ezért elég lassan megy. Közben frissítem az árakat 2015re de szerencsére kevés kivétellel mindenki meghagyta az évek óta változatlan árakat. Megnéztem még pár új szállást is de ezek egyből az új oldalra mennek már. 

Október  Most hogy szinte vége van az idei szezonnak sikerült végre kirándulnom megint és így gyarapodik a szállások listája is. Szeptemberben a dél Toszkán részt néztem meg családommal. ez a Maremma, vagyis a tengerparton a Follonica alatti részen Argentario félszigete, Porto Santo Stefano és beljebb a híres Saturnia vízesést termálvízével és a tufa várost Pitiglianoban, de az etruszkokat sem hagytuk ki Sovana-nál.  Az első két szállás már fent van ez a Saturnia Residence elegéns szobákkal és csaláédi bungalowkkal, merdencével és az olcsóbb megoldás vagyis Leticia kiadó szobái

Saturnia Residence  Leticia

2014 julius 1től az olasz állami múzeumokban újdonságként ingyenessé tették a belépést minden hónap első vasárnapján. Sajnos törölték viszont a 65 év felettiek ingyenes belépési lehtőségét és a szülinaposoknak is fizetni kell majd. Minden infot megtalálsz a muzeumok menüben.  Szinte semmire sincsen időm a sok mail miatt de a hónap elején egy napot 'kirándultam' Toszkána észak-nyugati csücskében és feltettem pár új szálláslehetőséget is innen hogy aki nem egy nap alatt akarja megnézni a Cinqueterrét hanem megállna itt szívesen pár éjszakára annak is tudjak vmit ajánlani. Nézzétek meg milyen jók pl a tenger felé Valéria nyaralója .

valeria

április - eltelt a Húsvét egyre többen jöttök - elkezdtem a közös programokat: voltunk a pecorino sajtosoknál és a Bocelli pincészetben és a piacra is elmentünk, isteni mozarella di buffalát vettünk és töltött olajbogyókat. Közben megjelent egy cikk rólam - klikk ide  Sikerült egy pár napra eljutnom Argentario-ra is, ami Toszkána déli részén van és egy szuper helyen száltunk meg, de pár napon belül fel is teszem

március: most ha lesz időm akkor a TOSZKÁNA KÉPEKBEN részt rendezem át jobbra és felteszem végre a saját képeimet a kirándulásokról- amiket eddig csak a facebookos oldalon láthattatok. Egy darabig eltart mire mindet lekicsinyítem.

Február : végre van egy kis időm az új szálásokra, most pár olcsóbb (de nem rosszabb) megoldással bővült a repertoár. Feltettem ismerősöm Monica firenzei kiadó lakását, ahol 2főnek csak 70 euro egy éjszakára. Aztán Volterra - Lajatico közelében van egy kis faluban Valentina lakása ami nagyobb családoknak is kényelmes lehet. A harmadik privát szálás Carlo kiadó lakása Siénában, bent a városban. Felkerült egy nagy ház is 3 apartmannal 25 főre a tengerpart közelében, Nagy villa Follonicánál. Aztán végre feltettem a képeket vár benneteket a Volterra Hotel is medencékkel, fantasztikus kilátással.

Január: Új év Új tervek! Most az árakat frissítem de közben új képeket is teszek fel és remélem a lecsekkelt új szállásokat is fel tudom még tenni időben. Lássuk a tavalyi év tapasztalatait:

Sokan foglaltatok hajókirándulást, a legtöbben Elbára mentetek és remélem idén én is eljutok a többi kisebb szigetre is. Aztán sokan kértek még borospince és olivaolajprés,címeket, volt akivel együtt mentünk és remélem idén minden héten söszejön egy kis csoport. A vártnál többen megnéztétek a Vespa muzeumot Pontederán. A kevésbé ismert helyek mint Populonia (etruszkok) is tetszett azoknak akik bevették a programjukba de a pálmát idén is a Cinqueterre kirándulás vitte el az elmondásaitok alapján. 

Tervezés közben olvasgassátok a toszkánás könyveket, de vannak filmek is auz ajánlatomban. Aztán a kirándulástervek  menüben olvashattok sok ötletet, itt írtam pl Saturniáról is. A gyerekekkel menüben állatfarmot, csúzdaparkot találtok és a programoknál a piacokat és a középkori fesztiválokat se hagyjátok ki.

2013 ősz  most hogy sok év után otthagytam az apartmanházat végre van időm magamra és persze a weboldalra is. A következő új szállás az Üdülőfalu No2  ami egy apartmanos-medencés-éttermes komplexum közvetlenül a homokos strando,  Pisa melletti partszakaszon. Megnéztem Marina di Pisa új jacht kikötőjét és végigmentem a parton egészen Livornoig -  képeket a facebookra tettem fel egy külön albumba. Aztán Stefano barátommal ültünk neki az új projektnek, árakat változtatunk, új weboldalat gyártunk és már itt vannak az engedélyek két új apartmanra is. Ez Stefano apartmanháza néven került fel a weboldalra, Firenzétől 25kmre van a Chianti részen, igényes berendezéssel ezért biztos vagyok benne hogy lesz magyar vendége neki is. Felkerült Mirella háza elegáns szobáival Firenzétől csak 6kmre. 

üdülőfalu No2 Mirella Háza Stefano

 augusztus : a nagy meleg kicsit lefáraszt mindenkit, de anyuékkal betervezünk egy lazább délutánt így megnéztem egy régi barátom, Marco Bed and Breakfastjét Pisa közelében és rögtön beleszerettem. Már foglalható!

  Marco

Junius-julius: teljes erővel keressük a megfelelő helyet minden érdeklődőnek, aki kicsit későn ébredt fel de szeretne jönni idén főszezonban Toszkánába :) Sikerült egy jó tengerközeli szállást meglátogatnom és feltennem , ez Ornella apartmanháza ahol a nagy és kis medence mellett van kinti grill, biciklik, nagy park és közel a fehér homokos part is. Aztán megnéztem egy ismerősöm ajánlására egy most készülő házát amihez medence is van és egyelőre 2 apartmant adnak ki, itt Lajatico közelében - ez Mária kiadó apartmanjai néven került fel, kifejezetten alacsony árakkal!!

Ornella apartmanháza Maria kiadó apartmanjai 

Májust azzal kezdtem hogy az egyébként szinte halott forumos menüben nyitottam egy új témát, vagyis bemásolom pár emailben feltett kérdéseiteket és a válaszokat, így talán sikerül segíteni azoknak akiknek hasonló kérdései lennének. 

április:Az időjárás nem kedvez mert még mindig a szezélyes tavaszi eső-napsütés  jellemzi. Most szinte már csak az emailjeitekre válaszolgattam mert sokan kezdenek bele most a szervezésbe és a helyek is fogynak. Ráadásul elkezdődött a szezon nálunk a Ragoncinoban is ezért festegetem az ajtókat, asztalokat, padokat és lecseréltem a vizet is a mendencében. Ilyenkor persze jönnek egymás után a problémák, szerelők váltják egymást de lassan minden a helyére kerül. A muskátlik felkerültek az ablakokba és a kert is rendezetten néz márki, hála a személyzetnek.

március/ folytatom az új szállásokat, elsőként a tengerpartiakat aztán Firenzébe mentem, és végül Pisában voltam, de sok időt vesz el a képek feltöltése is. Aki meg akarja lesni a felkerülő új lehetőségeket az klikkeljen a 2013as szálások listájára, de ne lepődjön meg ha némelyiknél hiányoznak az árak vagy képek.

Új szállások 2013ra  Végre Pisa! vagyis találtam egy igényes, hangulatos családi panziót a reptér közelében, rusztikus berendezéssel, reggelivel , a 2 ágyas szoba csak 65-80 euro/éj !! Ez  Simone háza néven került fel. Egy másik városi szállás, vagyis elegáns apartmanok Firenzében, akár 3 napra is brelhetőek, családoknak ideális: Aki 'fél' Firenzétől annak egy újabb lehetőség az apartmanok Pratóban, amik ebben aFirenze közeli városban a központban találhatóak -akár pár napra is kivehetők, családoknak is ideális.

Simone háza   apartmanok Pratóban

 Pietrasanta residence - fantasztikus szobákkal, a tengertől alig pár kmre egy kisvárosban, aztán befejztem Lorenzo kiado lakását, ami Cecina alatt van szintén a tengerhez közel egy kis faluban, ideális egy családnak. . Aztán visszatárünk a tengerparta, közvetlenül a homokos parton van a San Vincenzo No1es szállás ami pár emeletes épület apartmanokkal 2-4-6 főre. Aztán ott van a San Vincenzo No2 ami egy hasonló épület de a központhoz közelebb, saját satranddal a ház előtt, szobákkal és apartmanokkal. A következő a Piombinoban lévő parti kis hotel medencével, étteremmel. 

Pietrasanta Lorenzo  San Vincento No2

  Piombino 

Az őszi kirándulásomon meggyőződtem róla hogy jól választottam, több városi szállás is felkerült tehát a Montalcino- Montepucliano- Pienza részen: a Gloria Hotelje***  Pienzában van, ami Montelpulciano közelében található ebben a fantasztikusan hangulatos, dombtetőre épült középkori városban. A másik újdonság egy kiemelten magas minőségű kis hotel a közeli kisebb városban, ez a San Quirico hotel az azonos nevű városban, benti medencével, igényes lakosztályokkal.

Pienza Hotel San Quirico hotel

Februárban sikerült pár dolgot elrendeznem: megnéztem és lefénykélpeztem Lajatico faluban Anna újabb lakását, ami fantasztikus (árakat még nem kaptam). Aztán rendbetettem a fényképeket, pl a Ragoncino és a Villa Opera képeit, meg Fabio apartmanházát és Massaciuccoli apartmanházat - tudom hogy egy kép sokkal többet mond el mint ha irogatnék Aztán új képeket tettem fel Alessandro villájához, 

Január első hétvégéjén megint ellátogattam a Cinqueterre-re, ahol Monterosso és Vernazza kicsit furán nézett ki mert a 2010 októberi özönvíz pusztításának nyomait még mindenhol látni és ilyenkor télen le vannak zárva a gyalogosutak mint a Via del Amore  ami Riomaggiore és Manarola között megy. Helyi barátunk ajánlott éttermeket, kis panziokat és mindenfélét, amit most fel kell dolgoznom és remélem sikerül pár olyan tulajdonost találnom mint a már fent lévő toszkán szállásoké és akkor bárki megállhat egy éjszakára itt is. Tudom ez már nem Toszkána de annyira szép - ja és még feljebb mentünk egézsen a híres Portofino-ig, ami hasonló de mégis más és bár nem volt napsütéses idő sikerült képeket és egy kis videot is csinálnom - nézzétek meg a facebookon a Toszkana Mania oldalán!!

2012 novemberben van időm az új helyeket megnézni Toszkánában és feltenni a weboldalra. Az októberi kiándulásom eredményeként már -foglalhattok szobát a Siena melletti Monteriggioniban is, a kiadó szobák a várban rgegelivel vagy annélkül Már javában tombolt a  euroba kerülnek naponta 2 főre.  Sokan megjárták az erdei utat és mindenkinek tetszett, a kedvező árak maradnak jövőre is. Aztán felkerültek Ingo és Andrea kiadó szobái Siena melletti kis faluban, Monteriggioniban, ami valójában egy vár bástyákkal egy dombtetőn, alig 3 utcácskával.

 Kiado lakások Ingo és Andrea 

Idén volt társam is a kirándulásokhoz, Judittal felderítetttük a régiót, voltunk Elbán, aztán Firenzében, Pisában, Sienában, Monteriggioniban, Populoniában, San Vincenzoban és Cecinán, a nyár végén pedig Vinciben és Saturniába is eljutottunk. A képek a facebookos oldalunkon vannak fent egyelőre (Toszkana Mania). Felfrissült aElbás menüpont, írtam a szigetről és felkerültek a hajós ajánlatok is, hiszen ki ne szeretne egy forró nyári napon hajókázni egyet.

Már javában tomolt a szezon mikor ez az új szállás felékerült, kedvező árával rögtön sikert is aratott: Andrea lakásai Lucca mellett vannak, teljesen újak, egy kis tanyán az erdőben találhatók. Közben egyre többen jelentkeznek esküvő-szervezés miatt is ezért erre is időt kell szánnom, a tapasztalatokról, lehetőségekről majd egy új menüpontban olvashattok.  Addig is felkerülnek lassan a villák 2013 fotóalbumba azok az elegáns medencés villák amik esküvőre, baráti társaaságoknak is ideális, de főszezonra (julius-augusztus) már sokat lefoglaltak 2013ra is.

Andrea lakásai  villák 2013ra

Auto- és motorbérléshez tettem fel linkeket a jobb oldali hasznos címek menüpontba. A következő az ajánlott éttermek és kávézók listája lesz, boltok és mindenféle - ti is küldhettek ötleteket!!!  Idén is megrendezték a kulturális hetet április 14-22 között, amikor az olasz állami múzeumok ingyenesen látogathatóak, Uffizi, Pitti Palota etc - jövőre is érdekelhet valakit. 

március -REPÜLŐ  tehát már van  a ryanairnek is járata Toszkánába, vagyis Budapestről Pisába, ráadásul ideális délutáni órákban, minden hétfőn és pénteken, és bár a böröndért mindenhol külön kell fizetni csak max 20kg lehet (és 70 euro oda vissza!). Egy március 14ei cikkből tudtam meg viszont hogy megszűnt a wizzair Pisa-Budapest járata. Marad viszont a Bolognába menő járat, egyelőre.

2011 december - a közlekedési részt alakítom újra közben megpróbálok minden tulajt rávenni hogy küldje el az új árakat - elég lassan megy.

Mivel hamar elfogyott a boltokban már a második kiadásban jelent meg Zsiga Henrik Toszkánás könyve  júliusban (megrendelhető a www.kaliope.hu weboldalon). És egy Ragoncinos kép lett a borítón :) Keressetek rá a blogra is, ahol rengeteg kép is van és sok info klikk ide.

A gyerkőccel a Parcogallorose állatkertbe is elmentünk végre ami Cecina mellett van, lejártuk a lábunkat de rengeteg érdekes állatot és növényt láttunk. Ezt is megtaláljátok a vidámpark és csúzdapark mellett a bal oldali Jótanácsok menüben a gyerekekkel menüpontban. Aztán összeszedtem egy csokorba a legfontosabb dolgokat ami indulás előtt hasznos lehet, ezt is a Jótanácsok menüben találjátok INDULÁS ELŐTT pontban. És a TENGERPARTos részt is átírtam, remélem sikerült minnél több infot adnom.

Van egy új menüpont amiben megtaláljátok az ismerőseim által eladásra szánt házakat, lakásokat a környéken, a Jótanácsok menüpontba került

Megvolt az idei Andrea Bocelli koncert Lajaticoban vagyis a Teatro del Silenzioban, szerencsére aláírták még 2014ig a szerződést Bocellivel, tehát  jövőre is lehet szervezni az utat. Képek és egy kis izelítő a facebookos oldalunkon (Toszkána Mania). Minden ami a koncertel kapcsolatos itt (klikkelj)

Megjártuk megint a Cinque Terrét, ami persze nem Toszkána de marha szép, és igen, elég messze van , rámegy egy egész nap. Nem szervezhetek buszt vagy hasonlók, de aki nekiindul annak feltettem a pontos programot a kirándulástervekhez és a képeket a facebook-os oldalunkra (Toszkana Mania). Már voltunk Populoniában és a Barati öbölben (klikk) de most bejutottunk az etruszk romokhoz is, a kirándulásterveknál találjátok a kirándulás leírását (vagy a facebookos oldalunkon -Toszkana Mania). 

Tavasszal fedeztem fel hogy már kapható a Firenze Card, ez egy 50 euros kártya ami 72 órára érvényes a város és környéke 33 múzeumába, kápolnákba és Medici Villákba, és a buszra és villamosra. Nyitvatartások, jegyárak, idegenvezetés stb a múzeumok menüben

Változás a weboldalon: külön listába rendeztem a medencés villákat és privát lakásokat, ezeknél nem kell más turistával megosztani a házat. Vannak falusi apartmanok és medencés vidéki villák is, ez utóbbi ideális nagyobb társaságoknak. Mivel tudom hogy a tenger szinte mindenkit érdekel, felújítottam a tengerpartos részt is, olvasgassátok ezt is.

Pisában márciustól október végéig tartanak idegenvezetővel sétát hétfőn-csütörtökön-szombaton reggel 10,45től a Piazza XX Settembre térről indulva az Arno parton, Borgos stretto, Piazza dei Cavalieri és természetesen a Piazza dei Miracolinál ér véget, vagyis a ferde toronynál. A séta kb 2 órát tart és 12 euroba kerül. Info itt. Firenzében  Húsvét hétfőn vagyis április 25én tartják a SCOPPIO DEL CARRO-t  - továbbii programok a teljes programlistában a bal oldali menőben alul, klikk ide

A Google weboldal múzeumos részlegében végigjárhatjuk virtuálisan is az firenzei Uffizi képtárat és a festményeket közelebbről is megnézhetjük klikkelj ide. Persze ez nem helyettesíti a személyes látogatást, de sokat segít a tervezésben, szerintem kifejezetten kedvcsináló!!! És újdonságként felkerült egy nagyon nagyon lelkes Olaszországi utazó fedőnevén Anblock Italia weboldala is sok sok toszkán látnivalóval - a linkek és a kirándulástervek menüpontokban is megtaláljátok vagy klikk ide.

Olasz nyelvtanulás: aki nem tud eljárni nyelvórákra rendszeresen az is tanulhat olaszul, mégpedi a skype segítségével - ezt ugyan a legtöbben ismerik de aki mégsem annak is csak 5 perc az ingyenes program telepítése és máris video-beszélhet bárkivel ingyen aki szintén letöltötte a programot. Az olasztanár Riminiben él és a másik számítógépnél ül de olyan mintha az asztal másik oldalán lenne, ennél kényelmesebb megoldás szerintem nincsen - klikklej ide több infoért.

idén befutott, új szállások: Idén készült el Francesca harmadik apartmanja is a kis toszkán faluban, ez 2 fős és az ára csak heti 235-353 euro egy hétre, ezért szinte végig foglalt volt 201ben. Az idén ért be Caterina panzioja, ahol sokan megfordultak és mindenki kiemeli a háziak kedvességét, a családias hangulatot, tökéletes a tisztaság, igényesség, művészeti érzék és kedvező ár mind egyesül. Ja és ne felejtkezzünk el a zonáról, hiszen Lucca csak pár kilométer és Pisa me tengerpart sincsen messze. Tavaly került fel de idén még népszerübb lett Caludia Bed and breakfastje is medenecével, hangulatos szobákkal (2ágyas szoba reggelivel 70-80 euro). Idén megnyílt az új étterem ahol már minden este leeht vacsorázni és főzőtanfolyamot is tartanak. Montelupo kolostor hotel Firenzétől alig 15kmre van 1 kmre a várostól, tökéletes ötvözete a rusztikusnak és elegánsnak - ebben a 4 csillagos hotelben van medence, étterem, wellness és innen vonattal megközelíthető Firenze, de a város is csak 1 km. A Di Terra egy nagyobb apartmanház a tengertől kb 20kmre, két medencével, kerttel, fantasztikus panorámával, ideális családoknak, itt is többen foglaltak és csak jókat írtak. Első ilyen nagy voluméjű szállás került fel hozzám,  az üdülőfalu  több medencével, étteremmel, apartmanokkal 2 kmre a homokos strandtól a fasntasztikus Populonia mellett, ideális családoknak nyári vakációra. A következő egy illetve két apartmanház ugyaninnen San Vincenzo környékéről a Residence Bibbona néven került fel, kedvező árakkal és kedvezményekkel. Felkerült végre Eleonora apartmanháza is ami a fehér homokos strand mellett van Vadan, két medencével, rusztikus apartmanokkal. Ja és a tengerpartos részen egy új menüpontba kigyűjtöttem a parti és part közeli szállásokat.

Caludia Bed and breakfast-je Caterina panzioja kolostor hotel**** Montelupo

 üdülőfalu a tenger közelében  Residence Bibbona Eleonora apartmanháza

hozzászólások, kommentek. Aki rendszeres olvasója a weboldalnak vagy csak érdekli a téma és az újdonságok, aktuális szállás és programajánlatok annak érdemes regisztrálni, ami csak pár perc és itt a jobb oldalon teheted meg az időjárás előrejlezés alatt. Nem fogok senkit hírlevelekkel bombázni,, csak néha küldök egy rövid emailt. Aki regsztrált az írhat hozzászólást a weboldalon sok témához közvetlenül, legyen az tapasztalat egy szállással kapcsolatban, egy érdekes látnivaló vagy akár parkolási ötlet...

 

 
Egyéb
 

viki

Már 15 éve élek Toszkánában.......

ÚJ email: toszkanamania@outlook.it

 

 

 vagy skypon

Skype Me™!

 
TOSZKÁNA KÉPEKBEN
 
Időjárás előreljelzés Firenze
 
Hasznos weboldalak

tanulj olaszul skypon,

Kate's blog (angolul)

Pusztai Gabi blogja

vonat menetrend

autópálya figyelő

 

 

esküvő

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
facebookos
Tartalom
 
Tartalom

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |