TOSZKÁNA MÁNIA - Toszkana egy helyi szemével nézve - Toscana

 Múzeumok  helyi küzlekedés Szállások Programok Toszkán Tengerpart     Szálláslista

Jótanácsok
 
Szállások leírása, árai
 
Toszkána látnivalói
 
Kóstold meg!
 
KERESŐ

AndreaBocelli    autópályák  

auto és motorbérlés  

borkostolók butikok

CinqueTerre

Elba  FirenzeCard 

firenzei parkolás 

heti piacok idegenvezetés magyarul    

régiségpiacok  tenger

Tranzitszállások

 Uffizi    viziparkok      

 

 

Ízes Italia

 
Számláló
Indulás: 2005-01-01
 
szállások 2012től
szállások 2012től : Residence Bibbona****

Residence Bibbona****

A két régi kő épületben nagyon szép apartmanokat alakítottak ki rusztikus berendezéssel, jól felszereltek mindennel: van légkondi, internet, vasaló...gondozott kert kinti asztalokkal és grillel. Bár medence nincsen, de alig pár km a kis falu és egy szép homokos tengerpart stranddal. Csak szombati hetes turnusban foglalhatók.  

heti apartmanárak 2 főre 380-850 euro, 4 főre 550-990 euro 

kőépület szombati hetes turnus  Internet kapcsolat auto


Castiglioncello alatt kezdődik a toszkán tengerpart másik üdülősávja amely kevésbé elegáns, ahol szabad strandok vannak kilométer-hosszan és sok család nyaral gyerekekkel. A Cecina alatti egyik kisebb város Bibbona ami egy hangulatos hegyi falu kb 3ezer lakossal, a dombra épület házak közötti szűk utcácskákkal, kőházakkal, boltívekkel és macskaköves terekkel, éttermekkel amiknek kinti asztalainál este is nagy a nyüzsgés. Az itteni tengerpart az olaszok körében nagyon kedvelt hiszen hosszú, homokos partjain van hely mindenkinek, a pineaerdők árnyékában lehet biciklizni... Erről a részről olvashattok bővebben itt (klikk)A toszkán tengerpartokról általábana bal oldali azonos nevű menüben olvashattok, és a tengerparti szállásokról is, 

Bibbona Bibbona Bibbona Bibbona

további képek a falutól a jobb oldali KÉPEK menüben a saját képeknél itt

Teljes képalbum : a régi épületét itt, az újat itt (klikk).

A főépület pár éve készült el, itt egy luxuspanziót nyitottak aminek árai kicsit borsosak a magyar vendégeknek (napi 160-340 euro egy 2 ágyas szoba reggelivel), de természetesen ha valakit érdekel küldök részletesebb infot. Itt van viszont a recepcio vagyis minden érkező vendégnek ide kell jönnie bejelentkezni majd innen mehet a két apartmanház egyikébe. Mindegyik házhoz részben földút vezet aminek hossza kb 1km innen a recepciótól, a régebbi épület a egy domboldalon van az újabb az erdőben egy tisztáson. Lássuk a részleteket:

ciprusok a bevezető úton főoldal oldalról  

A régebbi épületben 7 apartman van, mindegyiknek saját bejárata, kinti asztaluk a kertben és rusztikus berendezésüek, némelyikben kandaló. A kisebbekben egy nappali van konyhával és étkezőrésszel és egy hálószoba 2 főre meg egy fürdőszoba zuhannyal. A nagyobbakban viszont két hálószoba is van, szinte mindegyikben van legalább egy plusz hely a nappaliban lévő díványon ami ággyá alakítható max egy plusz gyerekeknek (a matrac 180 centi hosszu). A ház egy részét benőtte a a kertben ciprusok és leanderek vannak, oldalt egy pineaerdő, a parkoló mellett egy fa árnyékában kis játszótér és mellette egy homokozó van a gyerekeknek.

egy nappali konyhapult egy hálószoba egy fürdőszoba

Az 1es apartman a földszinten van a sarkon, kandaló is van a nappaliban és két dívány (amin 1-1 plusz fő aludhat, egy hálószoba franciaággyal és egy fürdőszoba, kb 60m2, látni a tengert. A 2es apartman szintén földszinti, itt is van konyha és két dívány (1-1főre kihúzva ágy is) a nappaliban, kandaló és két franicágyas hálószoba, két fürdő zuhannyal, ez a legnagyobb kb 100m2es. A 3as és 4es apartmanok hasonlóak, egy nappali dívánnyal (egy főnek alvási lehetőség pluszban), konyhapult, egy franciaágyas háló és fürdő zuhannyal, kb 45m2esek. Az 5ös két szintet foglal el, a földszinten van a nappali konyhapulttal és két dívánnyal (1-1 főre plusz alvási lehetőség) egy kicsi fürdő wcvel. Fent az emeleten van a franicágyas háló és fürdőszoba zuhannyal, egy kamra, az apartman kb 60m2es. A 6os és 7es az emeleten van vagyis a kinti rusztikus kőlépcsőn kell felmenni ide és mindegyikben 2 háló van, az egyik franciágyas a másikban két külön ágy van. A nappaliban van mindegyikben kandaló, a 6osban egy a 7esben 2 dívány, mindegyikben egy fürdőszoba zuhannyal és kb 70m2esek.

 kinti asztal lépcsú az emeletre kilátás a tenger felé

Egyéb: A konyhában van hűtő (fagyasztó rész nélkül), elektromos sűtő és természetesen minden szükséges a főzéshez és tálaláshoz. Van széf, hajszárító, vasaló és vasalódeszka, Tv külföldi adókkal, légkondicionáltak, a nappaliban lévő ágyak 180cm hosszúak,. Mindenkinek van kinti asztala napernyővel és napágyakkal, egy kis játszótér és homokoyó gyerekeknek, grill és van egy közös helység mosógéppel ami zsetonnal működik, biciklik a recepcion bérelhetők. Az apartmanokat mindkét házban du 2-8 között lehet elfoglalni és elutazáskor reggel 9ig el kell hagyni. Check in a főépületben (pontos útleírást és kordinátákat majd küldök). Április 16tól november 4ig vannak nyitva hivatalosan.

Foglalás/lemondás: az apartmanokat 35% előleggel lehet lefoglalni amit banki utalással lehet nekik eljuttatni (vagy hitelkártyával). A hátralévő összeget érkezéskor kell kifizetni kp-ben vagy hitelkártyával. Aki kénytelen lemondani a foglalását érkezés előtt kevesebb mint 30 nappal az elveszíti az előleget, hacsak nem talál valakit aki átveszi a foglalást.

Heti apartmanárak 2015ben a régi épületben (máj2- okt 31 között vannak nyitva):

 

heti árak euroban máj 2 -22 máj 23 -juli 10 juli 11 - aug 21 3./4. fő
  szept 26- okt 31 aug 22 - szept 25    
3as, 4es egyhálós 2főre (+1fő) 380 460 720 40
1es, 5ös egyhálós 2főre (+2fő) 420 520 820 40
6os, 7es kéthálós 4 főre 500 700 900 nincsen
2es kéthálós 4 főre (+2fő) 560 760 990 40

Az árak egy hétre vagyis 7 éjre vonatkoznak, kötelező szombati érkezéssel, tartalmazzák az adókat, ágynemüt és huzatot, végső takarítást és légkondit, parkolást. Minden plusz fő a nappaliban az utolsó oszlopban lévő árat fizeti egy hétre -  max 1fő ahol jelezve van.Az esetleges fűtés juni 10ig vagy szept 24től heti 40 euro az egyhálós apartmanokban és 60 euro a kéthálósakban. Állatokat nem lehet hozni. ÚjdonságWelcome drink: egy üveg ásványvíz és bor bekészítve a hűtőbe mindegyik apartmanban a ház ajándéka. Kedvezmények -lásd a lap alján!!  junius 1től szept 15ig van idegenforgalmi adó amit pluszban kell fizetni, naponta 0,50 euro fejenként minden 14 év felettinek

 

Az újabb épület egy hosszukás földszintes kőépület az erdei tisztáson, 5 apartman van, hasonló beosztásúak és két oldalról is van bejáratuk, nagy üveges ajtókkal. A nagy kertben vannak kinti asztalok és napernyő, napágyak az apartman hátsó kijáratánál, sövénnyel elszeparálva. Mellesleg toszkán vagyis chianinna marhákat tenyészetenek amiket láthatunk legelni egy bekereített részen az út mentén ami ide vezet. Az autókat a fák alatti parkolóban lehet hagyni, van kinti grill is. Az erdőben több kijelölt turistaútvonal is van amin sétákat lehet tenni.

épület bejárati oldal hátsó oldal kinti asztalla és napágyakkal

A bejáraton keresztül a nappali részbe érünk ahol egy (működő) kandaló előtt dívány és fotelek találhatóak. Aztán ezt egy folyosó köti össze a konyhával, de egy nyitott galléria van felette ahol a háló rész van ággyal, függőnnyel és plafon-ventilátorral. A folyosón van a kamra és szekrények és vele szemben a fürdőszoba bejárata amiben mosdókagyló, zuhanyfülke, wc és bidé is van. A galléria alatt átérve a másik oldalon a szintén magas menyezettű helységben van a konyha és étkező, ahonnan egy másik üveges ajtón lehet kilépni a teraszra (kinti étkezőasztal). Az épületben az első apartman az egyetlen amiben nem gallérián hanem külön szobában található az ágy, ennek körbe üveges ajtajai vannak és kicsit drágább (lásd táblázat) és 80m2es, a többi 60m2es.

nappali kandalóval divany konyha és étkező rész galléria az apartman közepén ágy a gallérián

egyéb: Az apartmanok mindegyikében van egy komplett, felszerelt konyha hűtővel, elektromos sütővel, mindegyikben van légkondi, széf, a nappaliban a kandaló működik (tüzifát a parkoló mellett találhatsz), Tv külföldi adókkal, a fürdőben hajszárító, egy kis kamrában vasaló és vasalódeszka. A közös helységben van egy mosógép amit zsetonnal lehet használni (2 euro) és a recepcion lehet váltani, mountainbike-ot is ott lehet bérelni, illetve reggelizni vagy a medencét használni, lásd lejjebb az áraknál. A gallérián biztonsági okokból csak felnőttek vagy 11 év feletti gyerek aludhat, a nappaliban lévő egyszemélyes ágy matracának hossza 180cm. Az apartmanokat mindkét házban du 2-8 között lehet elfoglalni és elutazáskor reggel 9ig el kell hagyni. Check in a főépületben a tulaj kis hoteljében (pontos útleírást és kordinátákat majd küldök).  Nézzétek meg a Populonia Baratti öbölről szóló kirándulástervet a bal oldali menüben.

Foglalás/lemondás: az apartmanokat 35% előleggel lehet lefoglalni amit banki utalással lehet nekik eljuttatni (vagy hitelkártyával). A hátralévő összeget érkezéskor kell kifizetni kp-ben vagy hitelkártyával. Aki kénytelen lemondani a foglalását érkezés előtt kevesebb mint 30 nappal az elveszíti az előleget, hacsak nem talál valakit aki átveszi a foglalást.

Heti apartmanárak 2015ben az új épületben (máj2- okt 31 között vannak nyitva):

LAST MINUTE 15% kedvezmény2014 nov 1 ig Új 2015től egy kisebb de melegvízes jacuzzi medence is van!!

heti árak euroban máj 2-22 máj 23 - juli 10 juli 11- aug 21 3. fő
  szept 26-okt31 aug 22 - szept 25    
gallériás apartmanok 2főre (+1fő) 420 580 840 40
egyhálós apartman 2főre (+1fő) 460 640 890 40

Az árak egy hétre vagyis 7 éjre vonatkoznak, kötelező szombati érkezéssel, tartalmazzák az adókat, ágynemüt és huzatot, végső takarítást és légkondit, parkolást. Az apartmanban a nappaliban/gallérián alvó esetleges plusz fő heti pótdíja az utolsó oszlopban van (40 euro/hét). Gyerekek 11 éves kor aaltt nem jöhetnek ide biztonsági okokból (nyitott galléria) Az esetleges fűtés juni 10ig vagy szept 24től heti 40 euro a gallériás apartmanokban és 60 euro az első egyhálósban. Állatokat nem lehet hozni. Aki szeretne reggelizni az a tulaj kis hoteljében (ahol a recepcio is van) megteheti fejenként naponta 20 euroért (bőséges kontinentális reggeli), és az ott lévő medencét is használhatja fejenként napi 10 euroért  ÚjdonságWelcome drink: egy üveg ásványvíz áés bor bekészítve a hűtőbe mindegyik apartmanban a ház ajándéka. Van idegenforgalmi adó  pluszban tehát naponta 0,50 eurot kell fejenként pluszbna fizetni minden 14 év felettinek.

 

Érdeklődés / foglalás: írjatok nekem a toszkanaviki@hotmail.it emailcímre, ne felejtsétek beleírni hogy melyik szállást néztétet ki és hányan vagytok. Természetesen a foglalásért semmi plusz költséget nem kell fizetni.

Tenger légvonalban 7km, autóval 11km, Cecina 10 km, Livorno 45km,  Piombino 50km, San Gimignano 65km, Pisa 70km, Siena 90km, Firenze 120km 

3 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2014.08.04. 23:26
Viki
Kedves Viki!
 
Lassan sikerült visszazökkennünk a hazai hétköznapokba. Szeretném megköszönni neked férjem és három nagy gyerekem nevében, hogy igazán szép Toszkána-élményhez juttatál minket. A bibbonai szállás nagyon kellemes volt, gyönyörű helyen. (egy megjegyzésem lenne: a szúnyogháló nagyon hiányzott, legalább egy ablakra tehetnének .)
Az út vissza rettenetesen hosszúra nyúlt, 8 óra alatt hagytuk el Olaszországot az állandó dugók miatt. De nem vette el semmi a kedvünket a folytatástól. Már tervezzük a jövő nyarat. Akkor az egy hét tengerközeliség előtt vagy után pár nap Firenze lenne kedvező, hogy könnyen menjünk múzeumba, lássunk csodás templomokat.
Volt légkondi, működött is, de mivel el tudtam olvasni a nagyon részletes német nyelvű apartmanhasználati szabályzatukat, nem kapcsoltuk be este. Abban az szerepelt, hogy csak 11-15 óra között kapcsoljuk be, különben zavarja a zaj a többi vendéget ... De nem is volt annyira meleg, a nyitott ablak éppen elég volt (lett volna lámpafénynél is) Nem vagyunk nagyon légkondi pártiak. Egyébként a német szöveg (más nyelven nem is tették ki) nagyon hasznos volt, mindenre kitért: vásárlás, kirándulás, érdekességek, látnivalók.
Egyébként ajánlott éttermek listáját megkaptuk külön is egy lapon, amikor megérkeztünk. Azzal sokra nem mentünk, mert egyes éttermek nem működtek, a többi pedig mind Bolghari-ban volt. Na az egy kirakat hely ... a többi középkori falu sokkal különb és olcsóbb is :), de nem baj jó volt B.-t is látni. Onnan vezet a híres borút is Bibbonáig!
Télen megírjuk majd, hogy mikor szeretnénk menni és majd valahogy biztosan össze lehet hangolni két egymást követő szállást. Jó nyaralást még neked itthon!
Szervezőmunkádért nagyon hálásak vagyunk, gratulálunk a sikeres és színvonalas tevékenységedhez. Minden jót kívánunk  továbbiakban is!
Ildiko
 
2013.05.23. 12:49
Viki

Kedves Viki!

 

Bocs, hogy csak most írom meg a rövid beszámolót az előző évi nyaralásunkról.

 

2012 nyarán csodálatos két hetes nyaralásunk volt Toszkánában. Férjemme és a15 éves fiammal voltunk egy hetet Siena mellett Vera asszony házában, és egy hetet a tengerparthoz közel a Bibbone residenceben.

 

Vera asszonynál 2011-ben is megszálltunk.....

 

Bibbonai szállás nagyon szép és igényes volt – rusztikus, de minden nagyon jól karban tartott. Az udvaron a növényzet meg pazar. A lakás nagyon jól fel volt szerelve mindennel amire szükség lehet, hajszárítótól kezdve, vasaló, meg vasaló deszka, konyhában minden volt ami a főzéshez kellhet, de nekem az a otthonos közérzet amit Vera néniénél megkaptunk az hiányzott. Mi bibbonai strandra jártunk és ott vásároltunk be élelmiszert is amire éppen szükségünk volt.

 

Röviden ennyit szerettem volna írni. Viki köszönöm a szervezést, hogy segítettél.

 

2013.03.18. 20:34
Viki

2012 email

Szia!

 
Mi 2 helyen is megszálltunk.
Első héten a Residence Bibbona-ban:
Teljesen jó volt minden, kellemes volt, hogy tudtunk mosni :-) Gyönyörű a környék. Általában magunknak főztünk. Nekünk sokat jelentett, hogy a Magyarországon is ismert Lidl megtalálható volt a közelben. Kellemes meglepi volt, hogy volt internet.
Egy dolog miatt morgott a család, dehát az helyi sajátosság, hogy sokat kellett gyalogolni a partig (parkolótól) :-)
 
Második héten pedig az új üdülőfaluban, a No1-ben voltunk.......
 
Általános: mindkét helyen fura volt, hogy miután igen sok volt a turista, nem volt megszervezve a tengerpartok tisztítása, rendben tartása.
Jártunk Volterában, San Gimignano-ban.
 
Hát ennyi jutott eszembe most hirtelen.
 
Üdv,
Eti
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Egyéb
 

viki

Már 15 éve élek Toszkánában.......

ÚJ email: toszkanamania@outlook.it

 

 

 vagy skypon

Skype Me™!

 
TOSZKÁNA KÉPEKBEN
 
Időjárás előreljelzés Firenze
 
Hasznos weboldalak

tanulj olaszul skypon,

Kate's blog (angolul)

Pusztai Gabi blogja

vonat menetrend

autópálya figyelő

 

 

esküvő

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
facebookos
Tartalom
 
Tartalom

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |