TOSZKÁNA MÁNIA - Toszkana egy helyi szemével nézve - Toscana

 Múzeumok  helyi küzlekedés Szállások Programok Toszkán Tengerpart     Szálláslista

Jótanácsok
 
Szállások leírása, árai
 
Toszkána látnivalói
 
Kóstold meg!
 
KERESŐ

AndreaBocelli    autópályák  

auto és motorbérlés  

borkostolók butikok

CinqueTerre

Elba  FirenzeCard 

firenzei parkolás 

heti piacok idegenvezetés magyarul    

régiségpiacok  tenger

Tranzitszállások

 Uffizi    viziparkok      

 

 

Ízes Italia

 
Számláló
Indulás: 2005-01-01
 
múzeumok
múzeumok : Firenze - állami múzeumok

Firenze - állami múzeumok

Michelangelo David szobra is Firenzében van, pontosabban az Akadémián, de még híresebb az Uffizi ahol találhattok Boticelli képeket, Leonardo da Vincit.....Ez a város egyszerűen tele van olyan épületekkel és szobrokkal, festményekkel amiket mi anno a rajz/művészti órán könyvekben láttunk. A tervezéshez fontos megnézni hogy melyik nap vannak zárva, meddig lehet bemenni és mennyibe kerülnek a jegyek. Tehát az állami múzeumok: Uffizi, Akadémia, Pitti Palota és társaik

2014es változás: minden hónap első vasárnapján a muzeumok ingyenesek, de a 65 év felettieknek megszűnt az ingyenes belépés (más napokon) és drágább a jegy

 

 


2014es újdonság - sajnos a 65 év felettiek nem mehetnek már be ingyen hanem teljes árú jeggyel, felemelték a jegyek árát. A másik viszont egy kellemes meglepetés: minden hónap első vasárnapján ingyen lehet bemenni az állami múzeumokba - mivel sokan lesznek érdemes előre foglalni, hogy hogyan? klikk ide.

a hivatalos weboldal mindig friss infokkal:  www.uffizi.firenze.it

 

Uffizi < Galleria degli Uffizi ,

uffizi

Firenze legfontosabb kép- és szobortára a XIII sz.ból és a reneszánszból. Leonardo a Vinci, Michelangelo, Boticcelli, Giotto... de van Dürer, Rembrandt, Rubens is - részletesen Firenze ismertetőjénél. A Vasari által tervezett épület utolsó emeletén található kiállitás a Medici család gyüjtménye volt. Az épületben van még a Contini Bonacossi  gyüjtemény, a Gabinetto Disegni e Stampe degli Uffizi, innen indul a Vasari folyosó is. Virtuálisan is végigjárhatjátok az Uffizit a Google weboldal új múzeumos részlegében és a festményeket közelebbről is megnézhetjük klikkelj ide. Persze ez nem helyettesíti a személyes látogatást, de sokat segít a tervezésben, szerintem kifejezetten kedvcsináló!!!  Idén 2014ben időszakos kiállítások: május 27től szeptember 28ig Jacopo Ligozzi, 'altro Apelle' majd junius 17- november 2ig ami a Puro semplice e naturale nevet viseli (emelt belépő). Július 1től le van zárva a termek egy része: 2-3-4-5-6-7 és egyes művek más termekben vannak 43-44-45ösben.

kiállítás puro

Cím: Piazzale degli Uffizi

Nyitvatartás: kedd-vasárnap 8.15-18.50, zárva minden hétfőn, jan.1, május 1, karácsony. Már 18,35kor terelik ki az embereket. Nyári esti nyitvatartás: minden pénteken juli4től december 26ig nyitva van 19,00től 21,00ig belépővel. Minden kedden julius 1től szeptember 30ig meghosszabított nyitvatartással este 22,00ig fogadja a látogatókat, belépővel (nem ingyenes)

Belépő: hivatalosan 6,50 euro felnőtteknek, EU orszáégok polgárainak 18 év alatt ingyenes, 18-25 között félárú, 2014es újdonság hogy a 65 év felettieknek már nem ingyenes . Az ideiglenes kiállítások idején kérnek pár eurot pluszban (és szinte mindig van valami márciustól októberig). Idén ilyenkor 11 euro a belépő. Aki nem akar sorbaállni az előre foglalhat plusz 4 euro/fő áron (több infóért klikk ide) A belépő ára 2014 november 1 től 12,50 eurora emelkedik. A pénztár 18,05kor bezár. 

Egyéb:  a bejáratnál van 2 könyvesbolt, a kijáratnál a harmadik, ahol az Uffiziről is lehet ismertetőket és festménymásolatokat kapni. A bejáratnál van egy ingyenes ruhatár is, ahol le kell tenni az esernyőket, nagy táskákat. Az emeleten található a kávézó, melynek teraszáról fantasztikus kilátás nyílik a szomzsédos Palazzo Vecchiora és a térre. Több nyelven is lehet fülhallgatós lejátszót kölcsönözni (olasz, angol, német, francia, ) ára 6 euro egyszemélyes, 10 euro a dupla

Vasari folyosó - Egy kb 1 km hosszú folyosó festményekkel és szobrokkal (az 1600as, 1700as évekből) az Uffizi és a Pitti Palota között melyet Vasari építész készített a nagyhercegnek hogy kényelmesen és zavartalanul tudjon közlekedni a kastély és az irodák között. A folyosó átvezet a Ponte Vecchio hídon is a kis ékszerboltok felett a második emeleten ablakokkal és egy templomon is...Jelenleg nem látogatható csak rövid időszakokban télen előre foglalással és idegenvezetéssel.

Gabinetto disegni e stampe - grafikák az Uffizi 2. emeletén: az Uffizi nyitvatartási idejében, nincs külön belépő

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Akademia < Galleria del l'Accademia >

academia

szobrok (Michelangelo Davidja is), és festmények az 1200as-1600as évek közötti időkből. Idén 2014ben időszakos kiállítás van junius 24- december 8ig  van egy időszakos kiállítás ami a La fortuna di primitivi nevet viseli és ezért 11 euro a belépő.

academia

Cím: via Ricasoli, 58-60

Nyitvatartás: kedd-vasárnap 8.15-18.50, zárva minden hétfőn, jan.1, május 1, karácsony. Nyári esti nyitvatartás: minden pénteken juli4től december 26ig nyitva van 19,00től 21,00ig belépővel. Minden kedden julius 1től szeptember 30ig meghosszabított nyitvatartással este 22,00ig fogadja a látogatókat, belépővel (nem ingyenes)

Belépőhivatalosan 6,50 euro felnőtteknek, EU országok polgárainak 18 év alatt ingyenes, 18-25 között félárú, 2014es újdonság hogy a 65 év felettieknek már nem ingyenes . Az ideiglenes kiállítások idején kérnek pár eurot pluszban (és szinte mindig van valami márciustól októberig), idén 11 euro a belépő. Aki nem akar sorbaállni az előre foglalhat plusz 4 euro/fő áron (több infóért klikk ide) A belépő ára 2014 november 1 től 12,50 eurora emelkedik. Nincsen ruhatár és nem lehet bemenni nagy hátizsákkal, bukósisakkal!  

Hangszerek muzeuma < Museo degli strumenti musicali> - az Akadémia épületében, nyitvatartási idő mint az Akadémiában, nincs külön belépő (az akadémiás jeggyel lehet bemenni)

 

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Pitti Palota < Palazzo Pitti >

Pitti

A firenzei nagyhercegek, a Mediciek, majd az olasz királyi család lakhelye volt valaha, ma több kiállitás és az óriási kert várja a látogatókat. 

  

Cím: Piazza Pitti, 1

Palatina Galéria (Galleria Palatina) és királyi lakosztályok -

palatina kiállítás

az egész emeletet elfoglaló kiállítás bemutatja a hajdani uralkodók lakrészét. Idén 2014ben ideiglenes kiállítás van május 27től szeptember 28ig: Jacopo Ligozzi 'Pittore Universalissimo' 

Nyitvatartás: kedd-vasárnap 8.15-18.50, zárva minden hétfőn, január 1, május 1, karácsony. Minden januárban zárva felújitás miatt. A pénztár 18,05kor zár, az embereket 18,30kor terelik ki.

Belépőjegy: 8,50 euro kedvezményes 4,25 euro, a jegy érvényes a Modern Művészetek Gallériájába is. Az időszakos kiállítás alatt vagyis május 27től szeptember 28 a belépő 13 euro. Előre foglalással nem kell sorbanűállni, ez 3 euro fejenként. 

Modern Művészetek Galériája ( Galleria d'Arte Moderna )

modern

főleg olasz festők és szobrászok müvei az 1700az évektől az első világháborúig.

Nyitvatartás: kedd-vasárnap 8.15-18.50, zárva minde hétfőn, január 1, május 1, karácsony

Belépőjegy: 8,50 euro kedvezményes 4,25 euro, a jegy érvényes a Palatina Gallériába is. Az időszakos kiállítás alatt vagyis május 27től szeptember 28 a belépő 13 euro. Előre foglalással nem kell sorbanállni, ez 3 euro fejenként. 

Kosztümgaléria < Galleria del Costume >

kosztüm ilo manto

több, mint 6000 ruha és kiegészitő mutatja be a divat történetét, melyeket kétévente cserélnek, hogy minnél többet be tudjanak mutatni a gyűjteményből,  és a visszatérőknek is érdekes legyen. Idpszakos kiállítás idén junius 17től aug3ig az 'Il manto di corte di donna  Franca  Florio', emelt belépővel.

Nyitvatartás: nov-dec-jan-febr 8.15-16.30ig, márc 17.30ig, ápr-máj, szept-okt 18.30ig, juni-juli-aug 18,50, de nem lehet már belépni fél órával naplemente előtt! Zárva minden hónap első és utolsó hétfője, jan1, maj1, karácsony

Belépőjegy: 7.00 euro kedvezményes 3.50 euro, a jegy érvényes az Ezüst és porcelán múzeumba és a Boboli (és Bardini ) kertbe is. Az Ezüst múzeumban lévő időszakos kiállítás alatt vagyis junius 9től november 2ig a belépő 10 euro. Előre foglalással nem kell sorbanállni, ez 3 euro fejenként. 

Ezüst múzeum (Museo degli Argenti) 

argenti

a nagyherceg nyári rezidenciájának freskókkal díszített termeit betöltő kiállitás, a palota földszintjén és félemeletén. Nevét a Salsburgból 1815ben Firenzébe hozott ezüstöknek köszönheti. A Mediciek kincsei közé tartoznak az ékszerek, a kővázák, kristályok és eleféntcsont tárgyak, de vannak kínai és japán porcelánok is.

Nyitvatartás: jan-febr, nov-dec  8.15-16.30ig, márc 17.30ig, ápr-máj, szept-okt 18.30ig, juni-juli-aug 19.30, fél órával zárás előtt nem lehet már bemenni! Zárva minden hónap első és utolsó hétfője, jan1, maj1, karácsony   

Porcelán muzeum - Museo delle Porcellane - többszáz éves porcelánok a világ minden tájáról. Részletes weboldala is van itt www.piccoligrandimusei.it/publish/puDetail.asp

Boboli kert < Giardino di Boboli> vízesésekkel, sétálóutakkal, barlangokkal, szobrokkal díszített fantasztikus szabadtéri múzeum kertnek álcázva. Nem nagy, de mégis el lehet benne veszni, van kis tó citromfákkal, szigettel, árnyas sugárutak és kis szabadtéri színház, kis dombok, ahonna végiglátni - ideális fáradt utazóknak megpihenni egy a nyugalom kis paradicsomában.

Belépők: összevont belépőket lehet venni (18 év alatt ingyenes, 18-25 között félárú, előre lehet foglalni 3 euro/fő áron-  (több infóért klikk ide). Ezek az összevont jegyek lehet hogy nem használhatók időszakos kiállítások idején vagyis tavasztól őszig! Pl kosztümgalérában az időszakos kiállítás alatt a belépő 10 euro/főre változik - lásd itt lejjebb.

1, Az egész Pitti Palotába, vagyis minden múzeumba és galériába: 11,50 euro/fő, ami 3 napig érvényes, illetve 9,00 euro/fő szintén 3 napra, ha mindegyik nap 16.00 óra után lép be valaki.Jelenleg ezt az üsszevont jegyet sajnos nem lehetett mégsem megvenni...

2, Palatina Galériába és a Modern Művészetek Galériájába együtt: 8,50 euro

3, Ezüst múzeum, Porcelán múzeum, Boboli és Bardini kert, Kosztümgaléria együtt: 6 euro/fő

4, Ezüst múzeum, Porcelán múzeum, Boboli kert, Kosztümgaléria együtt: 5 euro/fő

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Bargello Nemzeti Muzeum Donatello, Michelangelo, Verocchio és más hires müvészek szobrai, festményei több szinten. Itt találod a termek és kiállított tágyak pontos listáját: www.uffizi.firenze.it/musei/bargello/visita/    További infókat itt találhattok : www.amicidelbargello.it/

Nyitvatartás: minden nap nyitva 8.15 - 13.50, de nyáron vagyis juli 14től szeptember 30ig egészen du 17,00ig nyitva vannak. Zárva minden hónap 1. -3.- 5. vasárnapon és 2. -4. hétfőjén,  január 1én, május 1én és december 25én. Nyári esti nyitvatartás: minden pénteken juli4től december 26ig nyitva van 19,00től 21,00ig belépővel

Belépő 4 euro, illtve ennél több lehet az időszakos kiállitások ideje alatt: 2014ben április 9től juli 13ig a Baccio Bandelli nevű kiállítás miatt a belépőjegy 7euro és minden nap 17ig van nyitva  és csak minden 2. -4. hétfőjén van zárva. Aki előre foglal az 3 euroval többet fizet de nem kell sorban állnia. A pénztár 13,20kor bezár.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Medici Kápolnák muzeuma A Medici család siremlékeit mutatja be, a San Lorenzo templom egy részében, köztük Michelangelo művét is. Minden nap nyitva 8.15 - 17.50, zárva minden hónap 2. és 4. vasárnapján, 1., 3. és 5hétföjén, január 1én és május 1én és dec. 25én . Belépő 4 euro.

  

San Marco muzeum a domenikánus San Marco kolostor épületében található kiállítás, amely főleg Savonarola idején játszott fontos szerepet a város életében.

 

Nyitvatartás: hétfőtől csütörtökig 8,15 - 13,50 a pénztár 13,20kor zár. Pénteken 8.15 - 18,00, a pénztár 17,30kor zár. Szombaton és vasárnap és ünnepnapokon 8.15 - 19.00, a pénztár 18,30kor zár. Zárva minden hónap 2. és 4. hétfőjén, és 1., 3. és 5. vasárnapján, Jan.1, Maj.1 és dec 25. Belépő 4 euro

Museo di Palazzo Davanzati - via di Porta Rossa, 13 . Úgy is ismert mint az antik firenzei ház múzeuma. Egy XIV. századi házról van szó, amit 1951ben megvett az állam és teljesen berendezte korabeli bútorokkal, festményekkel, tárgyakkal, melyeket a múzeumokból gyűjtöttek be de részben vásárolt, adományozott dolgok is vannak.

 

Nyitvatartás: minden nap 8.15 - 13.50, zárva minden hónap 2. és 4. vasárnapján és 1., 3. és 5. hétfőjén, jan 1, maj1, dec 25, . Belépő ingyenes

Jelenleg felújítás alatt ál az épület, de részben látogatható: a loggia a földszinten sok középkori tárggyal, a belső udvar, az első emeleten a 'szalon' a 'papagály szoba' és 'páva szoba' és az 'iroda' és két új helység amiket a feketerigóknak dedikáltak. A második emeleten Castellana da Vergy hálószobája részben, az iroda és az étkező, ideiglenes állapotban. A második emeletre fel lehet menni csoportosan de. 10,00, 11,00, 12,00, előre foglalni kell azonban.

 

folyt köv.

 

 

 

 

1 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2014.06.03. 13:22
Viki

Szia Viki! Sziasztok!

Nagyon szép volt Firenze csak esett két napig,pont akkor,amikor bent voltunk a városban.

Nagyon köszönöm a segítségedet az Uffizzivel kapcsolatban!

Amikor megláttam a Vénusz születését és a Primavera-t én majdnem elbőgtem magamat!A kedvenc festőm kedvenc képei.És az Erő allegóriája is is gyönyörű Botticellitől.És Bronzino Toledói Eleonórája.De nem sorolom tovább.

Még egyszer köszi!Aki teheti mindenképpen menjen el,még nekem is mennem kell,mert volt pár dolog amit nem láttam.És az uffizzit ki ne hagyjátok!

 

Üdv:Eszter

 
Egyéb
 

viki

Már 15 éve élek Toszkánában.......

email: toszkanaviki@hotmail.it

 

 vagy skypon

Skype Me™!

 
TOSZKÁNA KÉPEKBEN
 
Időjárás előreljelzés Firenze
 
Hasznos weboldalak

tanulj olaszul skypon,

Kate's blog (angolul)

Pusztai Gabi blogja

Piroska blogjaZsofi blogja

Aletta blogja Angyalka blogja

Anblock Italia weboldala,

vonat menetrendautópálya figyelő

 

 

esküvő

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
postafiók
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Tartalom

MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB ÉS LEGTARTALMASABB JELENLEG EGYETLEN OLICITY RAJONGÓI OLDALA AZ ARROW SOROZAT SIKERPÁRJA 4. ÉVAD    *****    Nagyon közel a Karácsony,szeretteidnek rendelj asztrológiai elemzéseket ajándékba,most minden elemzés 1000 Ft csak NEKED    *****    Karácsonyra,rendelj horoszkópot,elõrejelzést,összehasonlítást,fogamzási és baba horoszkópot,biotérképet,minden 1000 Ft.    *****    HANGMASSZÁZS, HANGFÜRDÕ Peter Hess terápiás tálakkal, hegedûmûvész - okleveles hangmasszõrtõl!    *****    HANGMASSZÁZS, HANGFÜRDÕ Peter Hess terápiás tálakkal, hegedûmûvész - okleveles hangmasszõrtõl!    *****    Nagyszerû lehetõsdég!Te se hagyd ki! klikk ide! klikk klikk klikk klikk klikk klikk klikk    *****    ÚJ SZEREPJÁTÉKOS OLDAL | LÉGY MAYVILLE LAKOSA | ÚJ SZEREPJÁTÉKOS OLDAL | LÉGY MAYVILLE LAKOSA | ÚJ SZEREPJÁTÉKOS OLDAL |    *****    Bûbájos boszorkák rajongói oldal! - extrák, érdekességek, cikkek, nézz be te is a kulisszák mögé-Charmed rajongói oldal!    *****    Magyarország egyetlen Marc Marquezzel foglalkozó rajongói oldala. Hírek és infók a MotoGP tehetséges versenyz&#245;jér&#245;l.    *****    Szeretnél a portálodhoz .hu domaint? Vagy kreditre van szükséged? Mindkettõ a tied lehet! :)    *****    FEMALE - A NÕI MAGAZIN, AMI MOST NYITOTT    *****    ELÍZIUM - Húsz év telt el azóta, hogy a mindent elpusztító fertõzés kitört. - Vajon te túlélnél egy zombiapokalipszist?    *****    Szállás .hu - szállás portál - szállások - hotelek - apartmanok - panziók - balatoni szállások 2016    *****    Gyere és nézz filmet a neten! Már telefonon is megnézhetõ tõbb ezernyi film egy helyen! klikk ide!    *****    itsmyebooks.blogspot.hu ONLINE KÖNYVEK! itsmyebooks.blogspot.hu ONLINE KÖNYVEK! itsmyebooks.blogspot.hu ONLINE KÖNYVEK    *****    Ismerd meg a teen wolf és az útvesztõ sztárját, dylan o'brient! A legfrissebb hírekkel, képekkel és cikkekkel várlak!    *****    Magyarország egyetlen Marc Marquezzel foglalkozó rajongói oldala. Hírek és infók a MotoGP tehetséges versenyzõjérõl.    *****    mi mennyi - változások árak jövõre - hogy változik majd az életünk mennyibe kerül a rezsi - a benzin stb árak változások    *****    MAGYARORSZÁG EGYETLEN AKTÍV ÉS LEGTARTALMASABB OLICITY ÉS ARROW RAJONGÓI OLDALA MINDENNAP FRISS HÍR MINDEN A 4. ÉVADRÓL    *****    -90% -70% KATT! * -90% -70% KATT! * -90% -70% KATT! * -90% -70% KATT! * -90% -70% KATT! * -90% -70% KATT! * -90% -70%